HTML

Porontyos receptek

Receptek és kész

Friss topikok

  • Marcsi: en margarin helyett vajjal csinaltam , es nagyon jol sikerult. a teszta is, pedig e szerint a rece... (2008.09.01. 19:27) Képviselő fánk
  • eva: megsutottem, finom lett, egy kicsivel tobb so kellett a tesztaba, mert tengeri soval keszitettem, ... (2008.05.07. 20:41) Sós perec

Linkblog

Archívum

2007.04.02. 11:07 Kékfelhő

Citromos majorannás csirkehús

kismajom 2007.04.01 19:29:44


Citromos majorannás csirkehús

Hozzávalók:
Csirkemell filé
Citromlé
Majoranna (vagy kakukkfű, , borsmenta, bazsalikom ízlés szerint)

Olivaolaj (vagy sima napraforgó olaj)

A csirkemell filét hosszában megfelezzük. Páclét készítünk citromléből, olajból, zöldfűszerből, sóból. Az arányok tapasztalatom szerint nem számítanak. Tényleg mindegy, miből mennyit használsz, legfeljebb intenzívebb lesz a citrom vagy a majoranna íze. Belemártjuk a hússzeleteket, tálcára tesszük, és mehet be a hűtőbe. Legalább 10 perc, amíg az ízek átjárják, de akár egy napig is bent kuksolhat fóliával letakarva. A sütéshez már nem kell olajat használni, a páclében lévő olaj bőven elég lesz. Ha nagyon serceg a hús, egy kis páclét öntsetek alá. Serpenyőben pirosra és puhára sütjük. Villával szúrkáljátok meg, egyértelműen érezni, mikor elég puha, de ha nem vagy biztos, vágj egy darabot félbe és kóstold meg. Ezt nem lehet elrontani, és eddig mindenkinek ízlett. A macera mininális. Ne ijedjetek meg, a csirkemell sütés közben összezsugodorik, ez természetes.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://porontyrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8753569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása