HTML

Porontyos receptek

Receptek és kész

Friss topikok

  • Marcsi: en margarin helyett vajjal csinaltam , es nagyon jol sikerult. a teszta is, pedig e szerint a rece... (2008.09.01. 19:27) Képviselő fánk
  • eva: megsutottem, finom lett, egy kicsivel tobb so kellett a tesztaba, mert tengeri soval keszitettem, ... (2008.05.07. 20:41) Sós perec

Linkblog

Archívum

2007.04.02. 14:37 Kékfelhő

Dödölle

Hicudzsi:

Dödölle

Hozzávalók:

# 1 kg szétfővő burgonya

# liszt

# só

# hagyma

# zsír

 

Elkészítés: A krumplit megpucolom, felkarikázom, és annyi sós vízben teszem fel főni, ami éppen ellepi. Amíg fő, egy nagy fej hagymát felkockázok, és zsíron pirosra sütöm. Előkészítek egy jénait vagy tepsit.

Amikor a krumpli megfőtt, nyeles krumplinyomóval összetöröm a lábosban a VÍZZEL EGYÜTT!, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy a robotgép kézi dagasztójával keverve szinte csirízszerű legyen. Így kevergetve (jó, ha valaki segít és fogja a lábost, mert ragad), puffog még tíz percet, akkor le lehet zárni alatta a tüzet. Egy evőkanalat a zsíros hagymába mártok, a másikkal megnyomkodom hagymás zsírral a tetejét, és kis tojás alakú gánicákat szaggatok a jénaiba. Tejföllel meglocsolom, és betolom a sütőbe. (Nem muszáj meglocsolni tejföllel, én másnap szeretem a legjobban, amikor ráfagy a hűtőben a hagymás zsír, és akkor teflon palacsintasütőben minkét oldalát ropogós pirosra melegítem, és ekkor öntöm nyakon tejföllel!!)

 

Dödölle 2

Hozzávalók:

# krumpli,

# liszt,

# zsír vagy olaj,

# vöröshagyma,

# só

 

Elkészítées: A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben - ami éppen ellepi -, megfõzzük. Ha megfõtt, a vizet rajta hagyva összetörjük a krumplit és lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény masszát kapjunk. Ezt kevergetve még tovább fõzzük. (Nagyon nehéz kevergetni, jó izomerõsítõ.) Olajban vagy zsírban a karikákra vágott hagymát megpároljuk. Olajos vagy zsíros kanállal kiszaggatjuk a krumplit, amelyre a hagymát rátesszük. Lehet még tejföllel gazdagítani, meg is lehet pirítani.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://porontyrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2453644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása