HTML

Porontyos receptek

Receptek és kész

Friss topikok

  • Marcsi: en margarin helyett vajjal csinaltam , es nagyon jol sikerult. a teszta is, pedig e szerint a rece... (2008.09.01. 19:27) Képviselő fánk
  • eva: megsutottem, finom lett, egy kicsivel tobb so kellett a tesztaba, mert tengeri soval keszitettem, ... (2008.05.07. 20:41) Sós perec

Linkblog

Archívum

2007.04.02. 14:39 Kékfelhő

Képviselő fánk

Képviselő fánk

Hozzávalók :

Égetett tésztához:

• 2,5 dl víz

• 10 dkg margarin

• 20 dkg liszt

• 4 db tojás

A vizet felforraljuk, beletesszük a margarint és a lisztet. A tűzről levéve keverőgéppel kikeverjük, és beletesszük egyenként a 4 db tojást. Csillagcsöves nyomózsákból kis gömböket formálunk (ha más nincs, hagyományos zacskó lyukasztott sarkával is lehet), majd 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha szép világosbarna, és könnyen leválik a tepsiről.

 
Krémhez:

 • 3 db tojás

• 2 csomag vanília pudingpor

• 7, 5 dl tej

• 2 cs vaníliáscukor

• kristálycukor (ízlés szerint)

A tojássárgákat 4-5 evőkanál cukorral kikeverjük, beletesszük a vaníliáscukrot, a pudingport, s egy kis tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd beleöntjük a „cukros-tojássárgás-pudingport”, s sűrűre főzzük. Míg hűl, két evőkanál cukorral a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a pudinghoz keverjük. (Akkor jó, ha a puding a langyos és a tűzforró hőmérséklet között van.) Kóstolás, és ha nem elég édes, még megcukrozhatod.

Kb. 20-24 db lesz belőle gazdagon töltve.

Ez nem túl édes krém, de ha nem szeretitek a túl sok tölteléket, a krém hozzáavalóinak a 2/3-át is felhasználhatjátok. Mondjuk a maradék pohárkrémként elfogyasztva is tuti.

Ja! Legfontosabb! Egyszer próbálkoztam a tészta otthoni sütésével, az eredmény katasztrofális lett (pici gombócok maradtak, nem „puffadtak fel” :S), azóta boltban veszem készen, s csak a krémet főzön s.k.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://porontyrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3253645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cinka Panni 2007.04.03. 15:19:39

Otthon sütve is jól sikerül, ha a golyóformára elkészített tésztát a sütés előtt 2-3 óráig hagyjuk a levegőn száradni. Ilyenkor a gömbök külső felülete megszárad, és sütéskor a belsejében keletkező térfogatnövekedés szépen felemeli a tésztát, gyönyörű nagy üreg keletkezik benne, amit szétvágva kiválóan lehet tölteni.

Mióta ezt felfedeztem, azóta mindig sikerül!

Vilmányi Gábor 2008.06.07. 22:07:54

kedvenc sütim, imádom. Anyukámat még este 10 órakor is rá tudom venni, hogy süssön nekem. Jelenleg is süt. Anyukámnak mindig nagyon finomra sikerül.

Marcsi 2008.09.01. 19:27:44

en margarin helyett vajjal csinaltam , es nagyon jol sikerult. a teszta is, pedig e szerint a recept szerint keszitettem :) eletem elso kepviselo fankja, es parom mar be is falta majdnem mindet :) jah es tettem tejszinhabot is, amit en kevertem ki :)
süti beállítások módosítása