HTML

Porontyos receptek

Receptek és kész

Friss topikok

  • Marcsi: en margarin helyett vajjal csinaltam , es nagyon jol sikerult. a teszta is, pedig e szerint a rece... (2008.09.01. 19:27) Képviselő fánk
  • eva: megsutottem, finom lett, egy kicsivel tobb so kellett a tesztaba, mert tengeri soval keszitettem, ... (2008.05.07. 20:41) Sós perec

Linkblog

Archívum

2007.04.02. 11:05 Kékfelhő

Tűzdelt karfiolos húscipó

kismajom 2007.04.01 19:17:59

Itt az első recept, ezt próbáljátok ki. A férjem egyik kedvence. Mikrós recept, és nem saját, remélem, nincsenek a fórumon szerzői jogvédők. :) Én nem nyers karfiolból szoktam csinálni, mert az kicsit macerás, amíg elég kicsi rózsákra vagdosod.

Tűzdelt karfiolos húscipó

Hozzávalók

30 dkg darált hús
1-1 csapott kanál pirospaprika és ételízesítő por
fél mokkáskanál őrölt bors
fél csokor petrezselyem
1 kisebb vöröshagyma
1 tojás
2 ek zsemlemorzsa
3 dkg margarin
60 dkg karfiol
késhegynyi szerecsendió
4-5 dkg reszelt sajt

A húst a fele pirospaprikával, az ételízesítő porral, borssal, felaprított petrezselyemmel és vöröshagymával , tojással és a zsemlemorzsával összedolgozzuk, laposabb cipó alakúra formázzuk, és kivejazott tűzálló tálba tesszük.

A karfiolt kisebb rózsáira szedjük, és a rózsákat körben a húscipóba tűzdeljük. A maradék pirospaprikával és a szerecsendióval meghintjük, majg lefedve 600 wattal 15 percig sütjük.

Ezután sajttal megszórjuk, és változatlan teljesítményen, fedő nélkül 3 percig sütjük. 5 percnyi pihentetés után tálalható.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://porontyrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6553568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása