p.eszter:
Krumpliprósza:
Nem vagyok szakavatott a témában, meg nemis egészen olyat sütök, mint az autentikus krumpliprósza, de egyszerűsítve talán a következő:egy zalai étel, ami külsőre olyan, mint egy palacsinta. Le kell reszelni a meghámozott burgonyát, majd sóval, olajjal, liszttel és kefírrel összekeverni. Olyasmi lesz, mint a palacsintatészta, csak nem olyan homogén a reszeltkrumpli miatt és serpenyőben megsütni. Van aki vékonyan, van aki vastagon süt, én speciel teflontepsiben a sütőben, úgy a "leglightosabb". Húsokat szotak rápakolni, meg külön is eszik, nálunk a férjem "süttet" bele sonkát, meg sajtot" és fokhagymástejfölt tesz a tetejére, én meg -mint már említettem- porcukrot.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.