eszter:
Perec
Hagyományos sós.
Családom nemzeti eledele, és rém egyszerű:
1kg lisztbe belemorzsolni 25 dkg margarint (ha kenyérsütőbe dobod össze, akkor felolvasztva beleönteni), 2 kávéskanál só, 1 csomag élesztő(pici cukor) víz, hogy összeálljon(kb fél liter). megkel, uána meg ujjnyi vastagra kukacolva perec formájúra hajtom.
Félig sült (még fehér, de már kemény) állapotában 1rész só 3 rész liszt meg víz masszából csurgatok rá, halvány barnára sütöm, és kész.
1 kanál só, 3 kanál liszt (ez lehet púposabb), ehhez annyi víz, hogy massza legyen. Ha sűrűbb, akkor pöttyöket tudsz rakni, ha vízszerűen folyik, akkor locsolni tudod. Akkor lesz olyan boltosan nyúlós só.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: home deco 2017.12.25. 06:44:06
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Isabella 2007.04.04. 23:43:00
grumpygills 2008.04.19. 19:37:28
eva 2008.05.07. 20:41:56