Képviselő fánk
Hozzávalók :
Égetett tésztához:
• 2,5 dl víz
• 10 dkg margarin
• 20 dkg liszt
• 4 db tojás
A vizet felforraljuk, beletesszük a margarint és a lisztet. A tűzről levéve keverőgéppel kikeverjük, és beletesszük egyenként a 4 db tojást. Csillagcsöves nyomózsákból kis gömböket formálunk (ha más nincs, hagyományos zacskó lyukasztott sarkával is lehet), majd 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha szép világosbarna, és könnyen leválik a tepsiről.
Krémhez:
• 3 db tojás
• 2 csomag vanília pudingpor
• 7, 5 dl tej
• 2 cs vaníliáscukor
• kristálycukor (ízlés szerint)
A tojássárgákat 4-5 evőkanál cukorral kikeverjük, beletesszük a vaníliáscukrot, a pudingport, s egy kis tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd beleöntjük a „cukros-tojássárgás-pudingport”, s sűrűre főzzük. Míg hűl, két evőkanál cukorral a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a pudinghoz keverjük. (Akkor jó, ha a puding a langyos és a tűzforró hőmérséklet között van.) Kóstolás, és ha nem elég édes, még megcukrozhatod.
Kb. 20-24 db lesz belőle gazdagon töltve.
Ez nem túl édes krém, de ha nem szeretitek a túl sok tölteléket, a krém hozzáavalóinak a 2/3-át is felhasználhatjátok. Mondjuk a maradék pohárkrémként elfogyasztva is tuti.
Ja! Legfontosabb! Egyszer próbálkoztam a tészta otthoni sütésével, az eredmény katasztrofális lett (pici gombócok maradtak, nem „puffadtak fel” :S), azóta boltban veszem készen, s csak a krémet főzön s.k.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Cinka Panni 2007.04.03. 15:19:39
Mióta ezt felfedeztem, azóta mindig sikerül!
Vilmányi Gábor 2008.06.07. 22:07:54
Marcsi 2008.09.01. 19:27:44