kismajom 2007.04.01 19:17:59
Itt az első recept, ezt próbáljátok ki. A férjem egyik kedvence. Mikrós recept, és nem saját, remélem, nincsenek a fórumon szerzői jogvédők. :) Én nem nyers karfiolból szoktam csinálni, mert az kicsit macerás, amíg elég kicsi rózsákra vagdosod.Tűzdelt karfiolos húscipó
Hozzávalók
30 dkg darált hús
1-1 csapott kanál pirospaprika és ételízesítő por
fél mokkáskanál őrölt bors
fél csokor petrezselyem
1 kisebb vöröshagyma
1 tojás
2 ek zsemlemorzsa
3 dkg margarin
60 dkg karfiol
késhegynyi szerecsendió
4-5 dkg reszelt sajt
A húst a fele pirospaprikával, az ételízesítő porral, borssal, felaprított petrezselyemmel és vöröshagymával , tojással és a zsemlemorzsával összedolgozzuk, laposabb cipó alakúra formázzuk, és kivejazott tűzálló tálba tesszük.
A karfiolt kisebb rózsáira szedjük, és a rózsákat körben a húscipóba tűzdeljük. A maradék pirospaprikával és a szerecsendióval meghintjük, majg lefedve 600 wattal 15 percig sütjük.
Ezután sajttal megszórjuk, és változatlan teljesítményen, fedő nélkül 3 percig sütjük. 5 percnyi pihentetés után tálalható.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.