cserébe a bögréssütim receptje, bár asszem mindenki ismeri:
szóval az alap:
1 kefir vagy joghurt, továbbiakban a pohara lesz a mérőedény
2 pohár liszt
1 p kristálycukor
1/2 p olaj
1 csomag sütőpor
2 egész tojás (néha csak egyet teszek bele, mert ezt sose tudom megjegyezni, hogy egy vagy kettő, de tökmindegy)
kivajazott kilisztezett tepsiben kábé 180 C-fokon cirka 40 perc alatt elkészül, ezt befolyásolja az is, hogy előmelegítettem-e a sütőt.
és akkor a változatok:
diós:
darált diót, reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot kell beletenni, ilyenkor kicsit kevesebb liszt kell
meggyes:
magozott meggyet kell szórni a tetejére,szépen belesüllyed majd, egy kis rumaromát elvisel a tészta
nagggyon csokis, idénysüti a mikulás és húsvéti szezonban:
a tésztájába jó sok kakaóport szórunk, és lemészároljuk a csokitélapókat és nyulakat, meg ami még van, én ilyenkor kapok vérszemet. kézzel beletördeljük a masszába, nem kell külön aprítani.
és párom kedvence a körtés:
tésztába szemtelen mennyiségű fahéj, plusz még egy gondolatnyi, vaníliás cukor jó sok, és 1 körte szép apróra vágva, a massza tetejére szórva, kicsit belenyomkodva. (ugyanez almával is mehet.)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.